Шолохове відзначило 78 річницю визволення

 

Друге лютого для старостинського округу особливо пам’ятна дата, цього дня у далекому 1944 році село Шолохове, Миронівку, Базавлук  звільнили від нацистських загарбників. Минуло вже 78 років з тієї миті, коли затихли гармати й завершився страшний етап окупації краю. Мешканці округу ніколи не забували тих часів, героїв, хто наближав перемогу, рятував від неволі та смерті. Сьогодні жителі старостинського округу, представники влади вшанували пам'ять визволителів, партизан і підпільників, мирних жителів, котрі полягли, визволяючи наш край. Згадали лютий 44-го…

Свій жорсткий режим нацисти встановили у Шолоховому у серпні 41-го. І вже з перших днів стикнулися з опором місцевих жителів. Мешканці села допомагали партизанам та підпільникам, наближали спільну перемогу. У історію села на віки увійшли імена Ф.Кліценка, Ф.Палієнка, родин Марченко та Тютюник та багатьох інших, хто наближав перемогу.

Світлий день визволення настав 2 лютого 44-го, коли у ході Нікопольсько-Криворізької операції солдати 4 гвардійського стрілецького корпусу форсували Базавлук та звільнили Шолохове, Миронівку, Базавлук.

Живі квіти лягли до обелісків, присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять визволителів. Від імені міського голови Олександра Шаповала поздоровили ветеранів.

У історико-краєзнавчій кімнаті Шолоховського Будинку культури, клубі Миронівки пройшли тематичні заходи.

Прес-служба міського голови.