Дівчата з ліцеїв №2 та № 5 пройшли відбір на навчання у проектній школі «Techno-Girls рулять!»

З нагоди Національного дня дівчат у технологіях днями у Дніпрі відбулося урочисте нагородження переможців обласного фестивалю «Techno-Girls Dnipro». Серед переможців - ліцеїстки з Покрова. Разом з подарунками, вони отримали сертифікати на навчання у проєктній школі «Techno-Girls рулять!».

У якості вступного іспиту організатори проєкту «STEM на Дніпрі» запропонували дівчатам  взяти участь у креативному онлайн-марафоні, де вони могли представити концепцію футболки чи логотипу школи, або зняти відео на тему: хто такі STEM-принцеси чи дівчата зі сталі.

Від ліцею №2 було дві команди. У номінації “Принцеси зі сталі” взяли участь Марія Грушецька, Єлизавета Засядьвовк та Ліана Кухаренко, керівник — Матюшенко О.І..

У Номінації “Унікальна футболка” - Діана Шевченко, керівник - Щербакова Г.Є..

Команда ліцею №5  у складі Дарини Мельник, Вікторії Метеленко, Вероніки Дрозд, Марини Троян, керівник - Гавриленко О.С., презентувала себе у номінації “Дівчата зі сталі”.

Усі учасниці з Покрова пройшли відбір. Загалом, у конкурсі взяло участь понад 160 дівчат, які цікавляться  СТЕМ  з Дніпра та області, подано більше 300 робіт. Для навчання у проєктній школі обрали сімдесят дівчат.

З жовтня по грудень вони будуть навчатися програмуванню, керуванню роботами, мехатроніці, інженерному дизайну, проєктному менеджменту, маркетингу, просуванню бренду. Також на них чекають екскурсії на підприємства.

Вітаємо дівчаток та їхніх наставниць з прекрасною можливістю проявити себе і отримати нові знання, які допоможуть реалізувати  здібності та досягти успіху!

Прес-служба міського голови.