Школа робототехніки – курс на IT-технології

школа робототехніки – курс на it-технології. Зображення 1
З цього навчального року у Покрові про програмування, конструювання, ардуіно та мікросхеми можна буде не лише почути, а й зануритися у науково-творчий процес. Відомий проект Філіпа Духлія впроваджено за підтримки облдержадміністрації. У місті запрацювала школа робототехніки.


школа робототехніки – курс на it-технології. Зображення 2На її офіційне відкриття з нетерпінням очікували юні покровчани, які слідкували за ходом ремонту омріяної школи, де вони зможуть втілити найсміливіші плани, створити справжніх роботів. Як і обіцялося, з початком нового навчального року школа відкрила свої двері.
- Це подія для всіх нас, - підкреслив міський голова Олександр Шаповал, - приємно, що Покров серед міст Дніпропетровщини, де відкрито таку школу. За цим майбутнє. Саме тут діти зможуть розвивати свої здібності, робити перші кроки до науки і майбутніх професій.
школа робототехніки – курс на it-технології. Зображення 3Відкрита на базі Будинку творчості, школа є безкоштовною, її розташовано у будівлі колишнього восьмого дитячого садка, за адресою, Чайкіної, 31. Вже саме приміщення налаштовує на творчість і пізнання нового. Сучасний дизайн, зручність, для кожного слухача тут передбачене окреме робоче місце з ноутбуком. У розпорядженні майстерня, обладнана 3D-принтером, лазерним станком, паяльним обладнанням та іншими необхідними речами.
- До школи вже записалося близько 110 учнів, - розповідає директор БТДЮ Ніна Якимова, - Вони вивчатимуть комплекс предметів – електроніка ардуіно, 3D-графіка, основи програмування. Робота побудована відповідно до вікових особливостей, крокуватимемо від простого до складного. Це цікаво нам – цікаво дітям.
школа робототехніки – курс на it-технології. Зображення 4У школі працюють викладачі, які пройшли спеціальне навчання, володіють методиками викладання дисциплін, перш за все, захоплені цією справою. Вчора, у день відкритих дверей школи, вони розповідали батькам про світ робототехніки, електроніки, програмування, які розкривають необмежені перспективи малечі у майбутньому. Зустріч була сповнена справжніми відкриттями і для дорослих, і для малечі. Їм демонстрували вже готових роботів, мікросхеми, інструменти й деталі, показували можливості лазерного принтера і просто говорили про те, як допомогти дитині залишатися дитиною у такому безмежжі інформації.школа робототехніки – курс на it-технології. Зображення 5
- Ми у захваті, - ділиться Тетяна, мама шестикласника,- мій син давно "хворіє" роботами, складає їх з конструктора, але тут справжня лабораторія. Ми мріяли про таку школу, і ось тепер можемо бути її учнями.
Не приховували вражень і учні школи робототехніки, розповідаючи про машини з розумними механізмами, графічні малюнки, програми і можливість самим складати, паяти – конструювати.
Сьогодні це все можливо, бо це школа робототехніки!
Прес-служба міського голови.

школа робототехніки – курс на it-технології. Зображення 6

школа робототехніки – курс на it-технології. Зображення 7

школа робототехніки – курс на it-технології. Зображення 8