Шістнадцять днів проти насильства

У Покрові триває Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”, яка традиційно проводиться з 25 листопада по 10 грудня і підтримується світовою спільнотою. Ці дати обрані не випадково. Починається акція Міжнародним Днем захисту жінок від насильства і завершується Днем прав людини.

Згідно розпорядження міського голови Олександра Шаповала цими днями у Покрові проходить інформаційно- роз'яснювальна кампанія, яка охоплює широкі верстви населення через заклади освіти, культури та соціальної сфери. Проводяться книжкові та художні виставки, круглі столи, години спілкування, семінари, відеолекторії, розповсюджуються інформаційні буклети.

У сучасному світі попри усі досягнення цивілізації проблема насильства зберігає свою актуальність і залишається однією з надзвичайно поширених форм порушення прав людини, від якої страждають найбільш уразливі групи. З метою попередження цього негативного явища у місті розроблено та затверджено План заходів щодо реалізації норм Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”. А з жовтня минулого року при Управлінні праці та соціального захисту населення за участі Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. З початку року надійшло 109 повідомлень про вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Переважна більшість з них стосувалися жінок. З кривдниками працюють правоохоронні органи, а мобільна бригада відповідно до потреб виїжджає на місце, надає соціальні послуги з консультування, кризового та екстреного втручання та соціальної профілактики.

Збільшення кількості офіційних звернень із приводу вчинення домашнього насильства свідчить про поступовий вихід теми насильства зі сфери приватності. Зміні історично - сформованих стереотипів негативного характеру в сімейних стосунках сприяє привернення громадськості до актуальної проблеми насильства.
Прес-служба міського голови.