Шановні ветерани, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!


шановні ветерани, ліквідатори аварії на чорнобильській аес!. Зображення 1
26 квітня – 32 роковини трагічної події, яка забрала тисячі життів громадян, прирекла на страждання мільйони людей, змусила їх жити у постійній тривозі за власне майбутнє, за долю своїх дітей і наступних поколінь, змінила оточуюче середовище.
Чорнобильська трагедія стала найбільшою у ХХ столітті техногенною катастрофою, яку відчув увесь світ. Лише в України внаслідок аварії було забруднено територію площею 50,5 тисяч квадратних кілометрів у 74 районах 12 областей.
Катастрофа могла б обернутись значно більшою бідою, якби на шляху невидимого ворога не стали люди – мужні, рішучі, здатні на самопожертву. Весь світ схиляє голову перед самовідданістю ліквідаторів, що врятували планету від радіоактивного пекла.
Чорнобильська трагедія позначилась на долях багатьох людей і наших земляків. Вшановуючи кожного, хто ризикував життям у зоні лиха, висловлюю вдячність за Вашу мужність, стійкість, відданість.
Від щирого серця бажаю Вам та Вашим родинам міцного здоров’я, великого людського щастя, ще багатьох років життя та плідної активної діяльності на благо нашої Батьківщини, добробуту і процвітання усім її громадянам, миру та злагоди на українській землі.
З повагою, міський голова Олександр Шаповал.