Шановні покровчани! Десять років тому розпочалася збройна агресія росії проти України

20 лютого 2014 року ворожі війська без знаків розрізнення вторглися на територію Кримського півострова. Анексувавши Крим, загарбники окупували частину Донецької та Луганської областей. Збройним силам України разом з добровольцями вдалося зупинити просування загарбників та звільнити частину захоплених територій.

Впродовж восьми років основні події сучасної російсько-української війни були зосереджені на сході нашої країни.

24 лютого 2022 року остаточно проявило загарбницькі плани кремля. На світанку 24 з 25 наших областей зазнали ракетних ударів. Ворог почав повномасштабне вторгнення, не приховуючи намірів знищити Україну як державу.

Вони розраховували на те, що для захоплення України знадобиться кілька днів, а наш народ буде зустрічати їх із хлібом-сіллю. Проте побачили безпрецедентну готовність українців захищати свою свободу, ідентичність, національну гідність та територіальну цілісність. Попри те, що російська держава - терорист вдається до варварських обстрілів українських міст і критичної інфраструктури, а більшість ракетних атак націлені на цивільні об'єкти.

Україна вистояла і вже два роки веде мужню боротьбу з російською навалою завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі. Це битва як за право бути господарем на своїй землі, так і за фундаментальні європейські цінності, які поділяє народ України.

Ми боремося поки не звільнимо від окупантів українську землю. Тож наше суспільство має і надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім'ї європейських народів.

Дякую нашим Захисникам і Захисницям за мужність і відвагу, всім, хто наближає Перемогу!

Вічна слава Героям, які віддали найцінніше — своє життя, за незалежність України.

Наша боротьба обов’язково завершиться Перемогою!

З повагою, міський голова Олександр Шаповал.