ШАНОВНІ ПОКРОВЧАНИ!

28 жовтня ми відзначаємо річницю звільнення України від нацистських окупантів.

В цей день традиційно вшановуємо пам'ять воїнів, які віддали життя за визволення України, усіх, хто самовідданою працею наближав перемогу в тилу, хто піднімав країну з руїн і чиє життя забрала війна.

За перемогу над нацизмом заплачено неймовірно високу ціну. За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини, мільйони загинули в окупації, у концтаборах, гетто,  в’язницях та каторжних роботах на чужині. Полягло до 9 мільйонів українців.

Цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.

Лише на території теперішнього Покрова два роки окупації забрали життя понад восьми тисяч людей.

Скільки б не минуло років, скільки б не змінилося поколінь українців, наш святий обов’язок – зберегти пам'ять про кожного, хто виборював Перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані найдорожчим, життям.

Сьогодні українцям доводиться знову захищати свою країну, протистояти агресору, відстоювати цілісність та незалежність України.

Безмежна вдячність і низький уклін ветеранам, учасникам Другої світової війни, підпілля, дітям війни. Шана сучасним захисникам.

Пишаємось Вашим подвигом!

Довгих років життя Вам, міцного здоров’я. Щастя, благополуччя та мирного неба кожній родині – нашому рідному місту!

З повагою, міський голова Олександр Шаповал.