Шановні мешканці Покровської міської територіальної громади Дніпропетровської області!

Керуючись законами України  "Про  засудження комуністичного та  націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні  та  заборону пропаганди їхньої  символіки", "Про охорону культурної спадщини", "Про місцеве самоврядування в Україні", на  виконання розпорядження голови Дніпропетровської ОДА від 29 червня 2023 року № Р-225/0/3-23 "Про подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної політики у Дніпропетровській області", з метою проведення підготовчих та організаційних заходів щодо дотримання Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії" та забезпечення виконання його вимог з дня набрання чинності цим законом, а також з метою захисту національних інтересів, подолання впливу російських цивілізаційних міфів, російської імперської та радянської спадщини у Покрові створено робоча з питань подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної політики у Покровській міській територіальній громаді Дніпропетровської області.

 

Покровська міська рада пропонує мешканцям громади долучитися до громадського обговорення з приводу перейменування вулиць Гоголя Миколи, Кожедуба Івана, Лумумби Патріса, Першотравнева, 8 Березня, Шатохіна.

 

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення варто подавати до міської ради у письмовій формі чи електронною поштою з зазначенням прізвища, імені, по-батькові та адреси особи, яка їх подає. У пропозиціях надається інформаційна довідка про фізичну особу, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, на яку пропонується перейменувати вулицю.

Пропозиції (зауваження) просимо надавати через громадську скриньку  в письмовій  формі за  адресами:  вул. Центральна, 48 - виконком Покровської міської ради; приміщення старостинського округу - вул. Центральна, 14  с.Шолохове; на електронну адресу:  org-viddil@pokrov-mr.gov.ua

Анонімні  пропозиції (зауваження) не реєструються та не розглядаються.
Після завершення громадського обговорення його результати будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Покровської міської ради.

Строк подання зауважень і пропозицій до 01 грудня 2023 року. Пропозиції (зауваження), подані після встановленого строку, не розглядаються.

Після  закінчення терміну обговорення, робочою групою будуть проаналізовані всі пропозиції та відібрані ті, що знайшли найбільшу  підтримку  і передані  на  розгляд міської ради.

 

Відтак триватиме як опитування, так і обговорення цього питання в трудових колективах, серед місцевого населення.

 

Голова робочої групи

з питань подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної політики

у Покровській міській територіальній громаді Дніпропетровської області

КУРАСОВ Сергій