Шана Героям. У Покрові відзначили День пам'яті захисників України

 

29 серпня ми вшановуємо захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Цю дату було обрано не випадково. У 2014 році цього дня розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил росії, що вторглися в Україну, порушили домовленості і обстріляли коридор, яким наші військові мали виходити з оточення. Навколо були соняшникові поля, і саме соняхи стали символом скорботи за загиблими воїнами.

Сьогодні сонячні, мирні квіти лягли до стел загиблим воїнам АТО на Алеї Слави та до могил покровчан, які віддали своє життя заради України в ході повномасштабного російського вторгнення.

Представники влади, громадськості, родини загиблих, військовослужбовці вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.

У їхню честь заклади культури та освіти провели тематичні онлайн-марафони. Міський музей та публічна бібліотека вшановували захисників онлайн-презентаціями, виставками, майстер-класами “Соняхи пам’яті”.

Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто до останнього стояв за кожного з нас, за майбутнє і незалежність нашої країни.

Світла, вічна пам'ять нашим полеглим воїнам!

Прес-служба міського голови.