ШАНА ГЕРОЯМ!

29 серпня ми об'єднуємося в шані та вдячності нашим співвітчизникам, які, захищаючи свободу та незалежність України, віддали свої життя заради майбутніх поколінь.

Для покровчан, як і для всіх українців, цей ранок розпочався із загальнонаціональної хвилини мовчання. Ціна мирного неба є дуже високою, і наш обов'язок – жити так, щоб не зрадити тих, хто віддав за нас своє життя.

Сьогодні на могили Героїв, які смертю стояли за кожного з нас і за те, щоб майбутні покоління мали гідне життя у рідній країні, лягли квіти. Крім рідних, на місця поховання Героїв прийшли представники влади, покладаючи соняхи – символ цього дня та символ життя України. Чорне, як українська земля, зернятко обов'язково проросте, бо українці відроджуються, скільки б нас не намагалися знищити.

Заклади освіти та культури громади цього дня приєдналися до Всеукраїнської акції “Соняхи пам'яті”, провели майстер-класи, висловивши свою шану та повагу до Захисників.

День вшанування пам'яті захисників України приурочено до дня виходу українських військових з оточення в Іловайську десять років тому. У ніч з 28 на 29 серпня 2014 року російські силовики обстріляли українських військових, які рухалися попередньо обумовленими "коридорами". У результаті серед соняшникового поля загинули 366 українських бійців...

Ми схиляємо голови та розділяємо разом з близькими і рідними біль непоправної втрати. Вічна пам'ять і слава усім борцям за волю України!

Прес-служба міського голови.