СЕРЕД ЗВІЛЬНЕНИХ З ПОЛОНУ ЗАХИСНИКІВ - ПОКРОВЧАНИН ВЛАДИСЛАВ ГАПИЧ

Учора Україна повернула з російської неволі ще 100 воїнів ЗСУ.

Серед звільнених мужніх захисників Маріуполя 29-річний покровчанин Владислав Гапич. Цій новині радіє все місто. Старший кулеметник другого взводу оперативного призначення роти оперативного призначення, старший солдат за контрактом, він проходив службу у складі Національної гвардії у Маріуполі. Разом з побратимами до останнього утримував місто, у складі оборонців «Азовсталі» чинив жорсткий опір ворогу.

У полон Владислав потрапив 24 травня 2022 року. Рік і вісім місяців рідні жили вірою й надією на повернення Героя - його батьки і дружина, з якою одружилися напередодні війни. Нарешті змогли почути такий рідний голос, говорячи про це, батько Захисника Євген Анатолійович не стримує емоцій.

Попереду у Владислава реабілітація, він вже на рідній землі, поряд з близькими людьми. Безмежна вдячність воїну за мужність!

Як повідомляє координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, серед врятованих військовослужбовців 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 15 військовослужбовців Збройних Сил України та 11 тероборонців. Усі визволені Оборонці - з рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 - оборонці «Азовсталі»), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках. Найстаршому з врятованих Оборонців вже виповнилося 62 роки, а наймолодшому за півроку буде 21.

Це вже 51-ий обмін. З моменту повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити 3135 Захисників та Захисниць.

Прес-служба міського голови.