Щеплення – за планом

щеплення – за планом. Зображення 1
 Ситуація з наявністю вакцин, які використовуються для імунізації дітей відповідно до Календаря профілактичних щеплень - налагодилася. Про це повідомила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Ліснича.


Днями місто отримало 2 тисячі доз вакцини проти туберкульозу (БЦЖ) для щеплення дітей при народженні, 4300 доз вакцини для профілактики правця у дітей, старших шести років (АДС – анатоксин). Надійшло понад тисячу доз АДС-М для щеплення від правця дітей від семи років. Наразі чекають на вакцину проти дифтерії для імунізації дітей першого року народження (АДКС).
Літом місто отримало вакцини для запобігання гемофільної інфекції, гепатиту В, проти сказу.
Як відомо, напруга з вакцинами виникла у зв’язку з переходом на міжнародні закупівлі лікарських препаратів. Організації, що їх здійснюють, зіткнулися з тим, що вакцини, які вони закуповують, не сертифіковані в Україні, а цей процес тривалий.

Наразі є підстави говорити про стабілізацію у забезпеченні імунобіологічних препаратів. Тож Валентина Ліснича нагадує батькам про необхідність профілактичних щеплень, а дитяча поліклініка чекає на маленьких пацієнтів. Медики констатують, що період нестабільності у забезпеченні вакцинами та реальна загроза спалахів хвороб, про які не було чутно десятиліттями, змусили батьків, які з пересторогою ставилися до щеплення - переглянути свої погляди.
Прес-служба міського голови.