Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров’я!

У переддень Старого Нового року за давніми традиціями в Україні  відзначають свято Маланки, або Щедрий вечір, що супроводжується традиційними новорічними обрядами.

Те, що у Покрові зберігаються і цінуються вікові традиції, продемонстрували заклади освіти та культури. Зважаючи на карантин, реконструйовані народні обряди, пісні, щедрування та  віншування проходили онлайн.

Центральна міська бібліотека для дорослих запропонувала переглянути народознавчий серпантин «Старий Новий рік: історія, традиції, народні прикмети».

У своїх відеопривітання про звичаї та святкування розповідали працівники Народного історико-краєзнавчого музею ім. М. Занудька та Шолоховського будинку культури.

Клуб селища Перевізькі Хутори також презентував відеоролик "Історії та традиції Старого Нового року". Крім того, активні учасники клубних формувань від щирого серця заспівали святкові колядки для усіх покровчан.

Музичні вітання подарувала дитяча школа мистецтв.

Щедрівки, обрядові пісні та вірші онлайн- привітання підготували учні освітніх закладів.

Усі ці та інші моменти створюють неймовірний калейдоскоп по-справжньому народного свята, яке об'єднує нас в усі часи, надає сил та підтримки!

Прес-служба міського голови.