СБУ на Дніпропетровщині викрила чергових проросійських агітаторів на підтримці дій ворога в Україні

Ворожі пропагандисти заперечували військову агресію рф та глорифікували дії окупаційних військ.

Так, СБУ викрила співробітника одного з об’єктів критичної інфраструктури Нікополя, який просував в інтернеті антиукраїнські наративи. Чоловік публікував меседжі, в яких називав військове вторгнення рф «спеціальною воєнною операцією». Мешканець міста, яке знаходиться під постійними артилерійськими обстрілами, підтримував дії окупантів і називав це «війною росії проти всього світу».

Також, працівник залізничної галузі із Синельниково дотримувався активної проросійської позиції. Пропагандист публікував антиукраїнські дописи на особистій сторінці у соціальній мережі. Пости переважно стосувались підтримки кремлівського режиму і заперечення військової агресії рф. Окремі меседжі стосувались дискредитації керівництва держави та Збройних сил України.

Крім того, робітник вугледобувного підприємства з Павлограду теж займався антиукраїнською агітацією. Через особистий акаунт в інтернет-мережі він поширював інформацію з глорифікацією незаконних військових формувань квазіутворень «днр/лнр» і окупаційних військ ворога. Ворожий прихильник закликав позбавитись «нацистського режиму» в Україні.

Співробітники СБУ встановили антиукраїнських пропагандистів та припинили ворожу агітацію.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень трьом російським прихильникам слідчими СБУ повідомлено про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.