Санаторно-курортне лікування пільгових категорій громадян

Управлінням праці та соціального захисту населення проводиться робота по забезпеченню пільгових категорій громадян санаторно-курортним лікуванням.

Відповідно до чинного законодавства безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів  згідно з медичними рекомендаціями, з урахуванням пільг, передбачених законодавством для конкретної категорії осіб та  в порядку черговості забезпечуються:

  • ветерани війни (в тому числі учасники антитерористичної операції);
  • члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;
  • громадяни, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до  категорії 1;
  • особи з інвалідністю від загального захворювання або з дитинства.

Зазначені пільговики повинні звернутися до  управління (за місцем реєстрації, а  внутрішньо переміщені особи – за фактичним місцем проживання) для взяття на облік  щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням та подати заяву встановленого зразка  з відповідним пакетом документів (паспорт, ідентифікаційний номер, документ про приналежність до пільгової категорії, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, довідку з місця роботи про те, що особа не отримувала путівку (для працюючих осіб, крім постраждалих від Чорнобильської катастрофи та учасників АТО)). Учасники антитерористичної операції, крім вищезазначених документів подають ще військовий квиток (за наявності) та  документ, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус).

Особи з інвалідністю внаслідок війни та чорнобильці 1 категорії забезпечуються путівками позачергово щороку (із січня по грудень),  учасники бойових - не частіше ніж один раз на рік, учасники війни та члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України  оздоровлюються  не частіше ніж один раз на два роки,  а особи з інвалідністю загального захворювання та  з дитинства забезпечуються путівками  в порядку черговості.

Бажаючих отримати санаторно-курортне лікування  запрошуємо в управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. Залужного Валерія, 5 каб.8 та 27 (для чорнобильців). Довідки за телефоном 0631623481.

 

Начальник управління праці та соціального захисту населення                                                                                                                                                          Тетяна ІГНАТЮК