Рятувальники застерігають

 

Різкі перепади температури, які властиві цьогорічній зимі, таять у собі велику небезпеку для прихильників прогулянок по крижаних водоймах та любителів зимової риболовлі. Порушення температурного режиму призводить лід до руйнування, появи промоїн та тріщин, про що міські рятувальники попереджають покровчан під час профілактичних рейдів.

Фахівці попереджають, що перш ніж ступити на лід, треба дізнатися про його товщину, яка має бути не менш, аніж сім сантиметрів. Приблизну міцність льоду можливо визначити візуально. Найміцніший – прозорий із блакитно-зеленуватим відтінком, вдвічі слабший лід білого кольору, найтонший - сірий, бо містить у собі воду. Також треба уникати місць, де росте очерет, є течія або стік води.
Нагадуючи містянам правила безпечної поведінки, та як діяти у критичних ситуаціях, рятувальники постійно удосконалюють свою професійну майстерність. Так, нещодавно на території міського пожежно-рятувального підрозділу проводилися практичні тренування з ліквідації нещасних випадків на водних об’єктах. Відпрацьовувалися питання оповіщення, інформаційної взаємодії органів управління і служб цивільного захисту міста, а також вдосконалення навичок оперативного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій, що можуть статися взимку на водоймищах.
Попри свою готовність до надзвичайних ситуацій, рятувальники закликають покровчан неухильно дотриматися правил безпечної поведінки на кризі та не наражати своє життя на небезпеку.
Прес-служба міського голови.

рятувальники застерігають. Зображення 1