Розширення та надання якісних медичних послуг забезпечить повноцінну реінтеграцію ветеранів до мирного життя

На цьому наголосив виконуючий обов'язки Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун під час форуму “Україна. Рік 2024”.

???? “Медичне забезпечення є однією з основних проблем і саме воно у порівнянні з деякими іншими пільгами, спроможне вирішити потреби ветеранів та забезпечити повноцінну реінтеграцію до мирного життя. Із попередніх домовленостей – змінити перелік за програмою “Доступні ліки” та розширити послуги з якісної стоматології. Як невід’ємна частина – психологічна реабілітація. Неприйнятно, коли третина ветеранів у громадах не знає до кого та як звернутися. Де і як отримати”, – зазначив він.

????Крім того, одним із важливих напрямів на шляху до відновлення демобілізованих Захисників і Захисниць є працевлаштування. Команда Мінветеранів має напрацювати чіткі алгоритми дій з роботодавцями та синхронізувати комплексну роботу з державними органами. Особливу увагу та підхід буде приділено особам з інвалідністю внаслідок війни.

???? “Ветеран війни у цивільному житті – лідер, фінансово незалежний, платить податки, створює робочі місця, посилює економіку та Україну в цілому! Готовий за першої необхідності повернутися в стрій!”, – наголосив очільник Мінветеранів.