Розпочалася реєстрація на ЗНО-2021

 

Як повідомляють у департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації, з 1 лютого абітурієнти Дніпропетровщини можуть зареєструватися для участі у Зовнішньому незалежному оцінюванні знань (ЗНО).

Абітурієнти мають заповнити заявки до 5 березня. У департаменті відзначають ряд нововведень, які очікують на учасників ЗНО у цьому році. Найперше – до переліку обов’язкових предметів додали ще одну дисципліну. У 2021-му окрім української мови та літератури, історії України або іноземної мови абітурієнти мають скласти математику. Додатково вони можуть обрати ще максимум 2 предмети.

Також на півгодини збільшиться тривалість іспиту з української мови – на тест відведуть 3 години 30 хв.

Основна сесія ЗНО-2021 відбудеться у травні-червні. Згідно затвердженого графіка, 21 травня здаватимуть хімію, 24-го – іспанську, німецьку та французьку мови, 25-го – англійську, 28-го – математику.

1 червня абітурієнти, які вступатимуть на гуманітарні факультети, складатимуть тести з української мови та літератури. Ті, хто обрав технічні спеціальності – українську мову.

4 червня відбудеться тестування з історії України, 7-го – фізики, 10-го – біології, 15-го – географії.

Результати ЗНО опублікують до 30 червня. Учасники зможуть побачити їх на своїх інформаційних сторінках.

Зовнішнє незалежне оцінювання знань дуже важлива подія у житті кожної молодої людини. Тож бажаємо випускникам нашого міста успішно пройти цей іспит та досягти потрібного результату.

Прес-служба міського голови.