Розглянули важливі питання

розглянули важливі питання. Зображення 1
6 грудня відбулося засідання чергової 16 сесії Покровської міської ради.
Розгляд двох основних питань, котрі попередньо опрацьовувалися депутатами на профільних комісіях, дискусій не викликав. Представляючи Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Покров на 2017 рік, заступник міського голови Олександр Чистяков, зупинився і на реалізації планових показників цьогорічної програми. Як і попередньої, основним завданням програми на наступний рік є забезпечення збереження рівня і якості життя населення на основі стабілізації економічного стану в місті, залучення інвестицій для створення робочих місць, підвищення ефективності енергоспоживання, збереження міської інфраструктури, житлово-комунального господарства, об’єктів культури і спорту, забезпечення необхідного рівня соціальних, медичних та освітніх послуг.


Наступним рішенням, заслухавши доповідь начальника фінансового управління Тетяни Міщенко, депутати затвердили бюджет міста на 2017 рік.
Переходячи до питань «у різному», підтримку отримала Міська цільова програма «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) на 2017-2020 роки. Це означає, що мешканці Покрова матимуть можливість за рахунок коштів міського бюджету реалізовувати власні проекти, направлені на вирішення соціально значущих питань життєдіяльності міста.
Також ухвалили ряд питань соціального спрямування, які прокоментувала заступник міського голови Наталія Бондаренко. У раніше затвердженій Міській комплексній програмі соціального захисту населення міста на 2016-2018 роки до категорії містян, які забезпечуються одноразовою грошовою адресною допомогою за рахунок міського бюджету, додали учасників бойових дій, які безпосередньо брали участь в АТО.
Було внесено зміни і до Положення про відзнаки міського рівня. Зокрема відредагували пункт стосовно стипендії міського голови, уточнивши, що це «разова грошова виплата, котра надається дітям міста, за умови вагомих особистих досягнень, що прославляють місто Покров і впровадження значущих для майбутнього та сьогодення міста ініціатив.
Схвалили депутати і проект рішення, запропонований міським головою поза чергою денною – «Місцеві стимули для медичних працівників м. Покров на 2017-2018 роки», що сприятиме покращенню медичного обслуговування та залученню медиків до міста.
Розглянувши в цілому 19 питань, депутати прийняли відповідні рішення.
Прес-служба міського голови.