Робота Мінветеранів націлена на спрощення отримання послуг для ветеранів

На цьому наголосив виконуючий обов'язки Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун під час прямого ефіру національного телемарафону “Єдині новини”.

????Він зазначив, що за підтримки Мінветеранів продовжується реалізація пілотного проєкту “Адмінсервіс “Ветеран”, завдяки якому спрощено надання адміністративних послуг ветеранам війни, членам їхніх сімей та родинам полеглих воїнів через “єдине вікно” у ЦНАПах. Такий сервіс успішно функціонує вже у десяти регіонах країни.

????А завдяки схвалених Урядом методичним рекомендаціям щодо надання адмінпослуг ветеранам та їхнім сім'ям в Україні буде забезпечено належний і якісний сервіс, що є одним із пріоритетних завдань нової державної ветеранської політики.

????“Звернувшись до “єдиного вікна” у ЦНАПі, ветеран та його рідні можуть без черги отримати всі належні їм адміністративні послуги. Також працюємо над спрощенням подачі документів на отримання статусу учасника бойових дій та виплату одноразової грошової допомоги. Тобто, работа Міністерства наразі націлена на те, щоб не ветеран бігав за довідками по різних кабінетах, а довідки, умовно кажучи, «бігали» за ветераном”, – наголосив Олександр Порхун.

????Також у планах Мінветеранів – створення електронного кабінету надавачів послуг. Завдяки синхронізації роботи державних реєстрів ветерану потрібно буде лише подати заяву, щоб отримати потрібну йому послугу, поінформував очільник Мінветеранів.

Детальнише у відео