Реєстратура стала електронною

реєстратура стала електронною. Зображення 1
Записатися на прийом до сімейного лікаря не виходячи з дому для покровчан стало можливим на початку літа. Наш Центр первинної медико- санітарної допомоги у складі п’яти амбулаторій другим в області підключився до електронної системи охорони здоров’я  e -Helsi. Одним із базових елементів якої є ресурс "Поліклініка без черг". Що для пацієнта означає дистанційний онлайн запис та можливість підбирати зручний час для відвідування лікаря.
Пройшло лише два місяці, а вже майже кожний четвертий відвідувач Центру записується на прийом онлайн.
Для цього, нагадує заступник директора ЦПМСД Олена Саламаха, треба через телефон або комп’ютер зайти на сайт www.helsi.me у свій "особистий кабінет" та обрати лікаря, дату, час прийому. Є функція, яка дозволяє скасувати запланований візит. Якщо ж зміни відбудуться у графіку лікаря, то він повідомить про це пацієнта через sms.
Городяни, які не мають можливості, або поки не користуються медичним інтернет-сервісом, як і раніше, приходять за талоном до реєстратури. Тепер вона підключена до єдиного інформаційного простору, що дозволяє реєстраторам бачити, які години у кожного лікаря вільні, а які зайняті. Аби ефективно працювати у новій системі, реєстратори теж пройшли відповідне навчання і готові допомогти відвідувачам зорієнтуватися у системі e-Helsi. У холах дитячої та дорослих амбулаторій розміщені LED екрани з усією необхідною інформацією про лікарів та графік прийомів. Дізнатися більше пацієнти можуть і з інформаційних постерів, які знаходяться у коридорах амбулаторій.
Сьогодні Покров є прикладом успішного впровадження E-медицини, за чим стоїть велика організаційна робота та з технічного переоснащення медзакладів.
У лютому сесією міськради було затверджено Міську програму інформатизації закладів охорони здоров’я міста на наступні два роки. На той час стан технічного обладнання, наявність ліцензійного забезпечення та інформаційно-комунікаційних мереж був незадовільним.
У ході реалізації програми було придбано усе необхідне для приєднання ЦПМСД до єдиної інформаційної системи. Здійснено не лише технічне переоснащення, створюються комфортні умови для пацієнтів та медиків. Так, у дитячій поліклініці пропонують маленьким пацієнтам помалювати та переглянути мультфільми, а в дорослій - скористатися буккросингом. Реєстратури набули нового вигляду і за змістом, і за формою. Там зробили ремонт приміщень, поміняли освітлення, встановили LED екрани, і це не останні перетворення.
Метою реалізації програми є вдосконалення надання покровчанам медичних послуг на основі інформаційних технологій та забезпечення кожній людині зручності користування електронними сервісами.
Прес-служба міського голови.

реєстратура стала електронною. Зображення 2