П’ять років посиленої роботи

 

Візуальні зміни, які сталися у Покрові за останні роки легко побачити неозброєним оком. Але досить часто непоміченою залишається реалізація тих проектів та робіт, від яких напряму залежить  комфорт людей.

Чимало проблем житлово-комунальних об'єктів міста пов'язані з прорахунками ще в період їх проектування та будівництва. І саме в ці кілька років Покров почав вирішувати ті актуальні питання, які дісталися йому “у спадок” ще десятки років тому.

Одним з них стала ситуація з внутрішньоквартальною каналізацією  36 мікрорайону. Свого часу  будинки тут здали в експлуатацію з серйозними порушеннями будівельних норм і правил укладання внутрішньоквартальної системи каналізації. Жителі будинків №№ 89, 91, 91а, 95, 97 по Партизанській, а також №№ 33, 33а, 35, 37, 39 по вулиці Л.Чайкіної з жахом згадують роки, коли у підвалах будівель через це постійно накопичувалася вода. Сирість, цвіль, комахи та руйнування внутрішньобудинкових комунікацій — все це далеко не повний перелік незручностей, які тривали десятиліттями.  До комплексного вирішення питання були залучено відповідних спеціалістів. Мокрі підвали говорили про більш глобальні зрушення, крім пошкодження комунікацій, що впливають на систему життєзабезпечення будинків, а масові звернення жителів вказували на терміновість прийняття рішення. Висновки фахівців оголили основну причину: порушення нормативів ще під час будівництва каналізаційних мереж мікрорайону. Невідповідність куту нахилу внутрішньоквартальної каналізації призвела до таких тривалих сумних наслідків.
Для вирішення проблеми було розроблено проект з реконструкції господарчо-побутової системи каналізації по вул. Л.Чайкіної.

Протягом 2017 року реконструкцію було завершено. Під час її проведення перекладено і вводи каналізаційних мереж до будинків. Також, тут замінили магістральну мережу діаметром 300мм. Усе це дозволило подолати проблему підтоплення вищезгаданих будинків.

Прес-служба міського голови.