П’ять простих та ефективних правил поводження з газом та газовими приладами

1 Правильна послідовність дій при включенні газових приладів: спочатку необхідно запалити сірник, а вже потім відкривати подачу газу.
2 Під час роботи газових приладів має бути постійний приплив свіжого повітря, що забезпечить повне згорання газу.
3 Заміну газових приладів (підключення до діючих газопроводів), запірної арматури виконують працівники Орджонікідзевської дільниці НікопольськогоУЕГГ ПАТ «Дніпропетровськгаз» або працівники спеціалізованої організації, що мають ліцензії встановленого зразка та дозвіл Держгірпромнагляду. Самовільне втручання в діючу систему газопостачання оселі смертельно небезпечне.
4 Не змінюйте самостійно конструкцію димових та вентиляційних каналів, не користуйтесь газовими приладами після закінчення терміну дії акта про перевірку та прочистку димових та вентиляційних каналів, не заклеюйте вентиляційні решітки.
5 При виявленні запаху газу в квартирі негайно повідомляйте за телефоном 104 або 4-23-91 диспетчеру аварійно-диспетчерської служби про витік газу, відповідайте на всі його запитання, послухайте інструктаж про те, що вам робити в тій чи іншій аварійній ситуації. Виконуйте всі вимоги та рекомендації диспетчера та чекайте приїзду аварійної бригади.

Пам’ятайте! У загазованому приміщенні достатньо маленької іскри, щоб стався вибух! Не будьте байдужі! Ваші правильні дії в екстремальних ситуаціях допоможуть уникнути небажаних наслідків. Збережіть своє майно, життя та здоров’я! Завжди виконуйте правила безпечного використання природного газу!