П’ять простих та ефективних правил поводження з газом та газовими приладами

1 Правильна послідовність дій при включенні газових приладів: спочатку необхідно запалити сірник, а вже потім відкривати подачу газу.

2 Під час роботи газових приладів має бути постійний приплив свіжого повітря, що забезпечить повне згорання газу.

3 Заміну газових приладів (підключення до діючих газопроводів), запірної арматури виконують працівники Покровської дільниці Нікопольського УЕГГ ПАТ «Дніпропетровськгаз» або працівники спеціалізованої організації, що мають ліцензії встановленого зразка та дозвіл Держгірпромнагляду. Самовільне втручання в діючу систему газопостачання оселі смертельно небезпечне.

4 Не змінюйте самостійно конструкцію димових та вентиляційних каналів, не користуйтесь газовими приладами після закінчення терміну дії акта про перевірку та прочистку димових та вентиляційних каналів, не заклеюйте вентиляційні решітки.

5 При виявленні запаху газу в квартирі негайно повідомляйте за телефоном 104 або 4-23-91 диспетчеру аварійно-диспетчерської служби про витік газу, відповідайте на всі його запитання, послухайте інструктаж про те, що вам робити в тій чи іншій аварійній ситуації. Виконуйте всі вимоги та рекомендації диспетчера та чекайте приїзду аварійної бригади.

Пам’ятайте! У загазованому приміщенні достатньо маленької іскри, щоб стався вибух! Не будьте байдужі! Ваші правильні дії в екстремальних ситуаціях допоможуть уникнути небажаних наслідків. Збережіть своє майно, життя та здоров’я! Завжди виконуйте правила безпечного використання природного газу!