Пульс міста

пульс міста. Зображення 1
Минулий тиждень для міста позначився скорботною подією – ми проводжали в останню путь Олега Кравченка. Тож підводячи підсумки, на черговій оперативній нараді міський голова подякував усім причетним до організації похорону захисника територіальної цілісності України. Також Олександр Миколайович звернувся до керівництва ЖЕО, управління освіти, адміністрації профтехучилища та інших служб – усіляко сприяти родині загиблого у вирішенні життєвих питань.


Молодші школярі харчуються безкоштовно
На минулому тижні перший дзвінок покликав за шкільні парти 3 тисячі 460 учнів. У професійно-технічному училищі набрано чотири групи, де навчатимуться 110 учнів.
Як повідомили в управлінні освіти, для тих школярів, котрі проживають у П. Хуторах, Гірницькому, Чортомлику організовано регулярне безкоштовне перевезення до міських шкіл.
Попри те, що Кабмін ще на початку року своїм рішенням скасував безкоштовне харчування учнів початкових класів, міський голова ініціював харчування дітей за рахунок міського бюджету. Таким чином діти не залишилися без гарячих сніданків у другому семестрі минулого навчального року, харчуватимуться учнів 1-4 класів і в поточному році.
Ступінь пожежної небезпеки не зменшується
Осінь поки що залишається лише календарною, а погода надворі – вогненебезпечною. На цьому тижні рятувальникам доводилося чотири рази виїжджати на гасіння сухої трави. У місті зафіксовано три пожежі, одна з них сталася сьогодні по Зонова,14. Надзвичайні ситуації, котрі трапилася раніше у селищі Гірницькому, класифікуються, як підпал. Обставини наразі з’ясовують правоохоронці.
Питання громадського порядку
Характеризуючи криміногенну ситуації у місті, зокрема, було повідомлено про 79 скоєних правопорушень. Міський голова підняв питання боротьби з наркотиками, і вимагав активізувати роботу у даному напрямку.
Занепокоєння викликала і ситуація з порушенням закладами торгівлі та громадського харчування правил продажу алкогольних напоїв, а також режиму тиші у вечірній та нічний час, на що нарікають мешканці будинків, прилеглих до деяких кафе. Олександр Шаповал дав завдання відповідним структурним підрозділам навести лад у даній сфері.
Нові можливості
На обліку у Пенсійному фонді за останніми даними перебуває 12630 пенсіонерів, з них 2134 – працюючі. Тепер кожен з них зможе скористатися послугою, що стала можливою після активізації веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Раніше, аби отримати інформацію про страховий стаж, заробіток треба було особисто звертатися до соціальної установи, тепер отримати потрібну інформацію можна буде не виходячи з дому. Детально про це поінформує управління пенсійного фонду нашого міста.
Комунальні будні
Комунальні служби працюють у звичному режимі. У ЖЕО здійснюють обстеження підвальних приміщень, «Саночистка» ремонтує та фарбує контейнери для сміття. «Добробут» займається покосом трав, встановленням дорожніх знаків. На тижні займалися освітленням на території СЗШ № 2 та дитячого садка №18. У міськводоканалі за тиждень накрили два каналізаційні колодязі, такі темпи міський голова назвав недостатніми і спонукав керівництво підприємства до активізації даного напрямку роботи.
Новопризначення
На оперативній нараді Олександр Шаповал представив свого нового радника з питань реформ та розвитку міста. На громадських засадах, ним став заступник голови громадської ради, підприємець - Олег Валентинович Колпакчі.
Прес-служба міського голови.