Психологи Покрова співпрацюють з провідними фахівцями України

 

Днями практичні психологи та соціальні педагоги закладів освіти розкривали наукові аспекти «проблемної поведінки» спільно з Вікторією Гальченко, кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти університету ім.Драгоманова.

Психологічна служба Покрова вже давно зарекомендувала себе як спільноту фахівців, що працюють над загальним завданням – вчасній, кваліфікованій та дієвій допомозі дітям. Тут постійно підвищують професійні знання, вивчаючи прогресивні методики й напрямки.

Цього разу розмова торкалася методів вивчення поведінки, яка відхиляється від загальновизнаних норм, її профілактики та корекції. Модератором виступила методист з психологічної служби управління освіти Юлія Волкова. За інструмент обговорення обрали інтервізійну роботу, засновану на механізмі групових зустрічей фахівців. Інтервізія дає можливість швидко і фахово аналізувати терапевтичний процес. Не тільки впливає на ефективність соціально-психологічної підтримки, також мінімізує ризик вигорання фахівців. Адже взаємодія з колегами дозволяє спеціалісту конструктивно оцінити свою роботу, швидко і фахово аналізувати процес.

У ході роботи спеціалісти відпрацювали алгоритм роботи із конкретним випадком та поглибили професійні навички першої психологічної допомоги.

Прес-служба міського голови.