Психологічна служба Покрова – бути завжди поряд

Сьогодні Всеукраїнський день психолога, для фахівців нашого міста це важлива дата, адже психологічна служба Покрова пройшла славний шлях становлення,  вже давно зарекомендувала себе як спільноту спеціалістів, що працюють над загальним завданням – вчасній, кваліфікованій та дієвій допомозі дітям.

У час війни, це є особливо актуальним, бо першочергової підтримки потребують діти, аби травматичний досвід якнайменше позначився на їхньому ментальному здоров'ї у майбутньому.

У місті успішно функціонує інклюзивно-ресурсний центр, де зусилля професійного колективу - психологів, логопедів, дефектологів, реабілітологів, спрямовані на реалізацію права дітей з особливими освітніми потребами.

На базі БТДЮ працює пункт соціально-психологічної допомоги “Коло підтримки”.

Він став острівцем психологічної підтримки, емоційного відновлення, розуміння та справжньої дружби для дітей дошкільного та шкільного віку. Фахівці надали підтримку багатьом діткам, чимало з них мають статус ВПО або належать до пільгових категорій. До них звертаються також сім'ї, які повертаються з-за кордону, батьки, педагоги.

Психологи громади розгорнули роботу з опрацювання сучасних викликів. Шкільні психологи оволоділи техніками подолання стресу, опанування паніки, емоційної нестабільності, аби надавати своєчасну допомогу дітям та їхнім батькам. Актуальною є діяльність психологів соціальних установ міста, які працюють з родинами Захисників, сім'ями, що потрапили у складні життєві обставини, літніми людьми.

 

Професійне свято психологічна спільнота міста теж зустріла у всеозброєнні. У рамках тижня психології діляться методиками й техніками, обмінюються досвідом та навчають покровчан долати непрості часи.

Прес-служба міського голови.