Прийнято міський бюджет на 2019 рік

прийнято міський бюджет на 2019 рік. Зображення 14 грудня відбулося І пленарне засідання чергової 40 сесії Покровської міської ради.
У центрі уваги були Програма соціально-економічного розвитку міста та бюджет на 2019 рік.

Першим слухалося питання про Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Покров на 2019 рік.
Доповідач - заступник міського голови Олександр Чистяков спочатку проаналізував виконання Програми поточного року, охопивши основні показники промисловості, послуг, демографії, праці та заробітної плати, соціальної та гуманітарної сфери.
Далі було презентовано Програму соціально-економічного та культурного розвитку м. Покров на 2019 рік, основним завданням якої є забезпечення збереження рівня і якості життя населення на основі стабілізації економічного стану, створення умов для збереження існуючої структури бізнесу, залучення інвестицій для створення нових робочих місць, підвищення ефективності енергоспоживання, збереження міської інфраструктури, житлово-комунального господарства, об’єктів культури і спорту, забезпечення необхідного рівня соціальних, медичних та освітніх послуг.
З проектом міського кошторису на наступний рік ознайомила  начальник фінансового управління Покровської міської ради Тетяна Міщенко, детально проаналізувавши прогноз дохідної частини бюджету та видатки по галузям бюджетної сфери.
Депутати підтримали та затвердили бюджет міста на 2019 рік.
Серед питань "у різному" затвердили на наступні два роки Програму "Безпечне місто". Що передбачає створення у місті єдиної локальної автоматизованої системи відеоспостереження за громадськими місцями та важливими об’єктами з метою забезпечення громадського порядку та безпеки мешканців.
Наступна затверджена Програма передбачає створення місцевого та об’єктових матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на 2019-2023 роки. Такий крок дозволить забезпечити матеріальну основу для оперативного проведення першочергових робіт у випадку надзвичайних ситуацій як техногенного, так і природного характеру.
На сесії ухвалили Програму підтримки Покровського міського військового комісаріату на 2019-2020 роки. Що пов’язано зі створенням у рамках оборонної реформи на базі військових комісаріатів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.
Також депутати внесли зміни у рішення від 2016 року про встановлення ставок земельного податку, враховуючи приєднані території сіл Шолохове, Миронівка та Улянівка.
Всього  депутатським корпусом розглянуто 27 питань. Усі вони попередньо були детально опрацьовані на депутатських комісіях.
Друге пленарне засідання 40 сесії має відбутися 26 грудня.
Прес-служба міського голови.