Привітання – ветерану

привітання – ветерану. Зображення 1
Почесний громадянин міста, ветеран війни, праці, незмінний громадський кореспондент, сьогодні Микола Григорович Журбін святкує поважний 90-річний ювілей!


Солдат своєї країни, він завжди був у строю, у роки війни та мирного будівництва, на захисті своєї землі і сьогодні – на передньому рубежі пам’яті. Таким всі знають Миколу Григоровича Журбіна, члена ради ветеранів, ради музею, який продовжує вивчати тему великої війни і великого народного подвигу, зберігаючи історію для наступників.
У день поважного ювілею з подарунками, найтеплішими вітаннями завітала до Миколи Григоровича заступник міського голови Наталія Бондаренко, передаючи щирі поздоровлення від міського голови Олександра Шаповала, який через відрядження не зміг особисто привітати ветерана, дякувала людині, яка залишається вірною своїм поглядам, своїй землі.

Його життя – то історія цілого покоління. Полковник у відставці, колишній рядовий 53-ої стрілецької Новоукраїнської ордена Суворова II ступеня дивізії, 2-го Українського фронту, Микола Журбін брав участь у боях на завершальному етапі Другої Світової – у 1945-му. Йому, 18-річному, випало пройти останніми шляхами війни – до довгоочікуваної Перемоги.
Хрещений війною, закінчив Київське Червонознаменне танкове училище ім.Фрунзе, щоб стати у лави захисників мирних кордонів своєї землі.
Микола Григорович проходив службу у південній групі радянських військ, Київському, Тавричному, Приморському воєнних округах та на Далекому Сході. Після звільнення з армії обрав шлях творення – мирного будівництва. У 85-му ветеран приїхав до Покрова, який став його долею.
Багато років поспіль Микола Журбін очолює прес-службу ради ветеранів, від дня заснування газети «Козацька вежа» став її позаштатним кореспондентом. Написав сотні статей про героїв війни, більшість з них увійшли до збірки «Погляд крізь роки», укладачем якого виступив і Микола Григорович. І сьогодні продовжує бути громадським кореспондентом, активістом патріотичного виховання молоді. Поряд з ним незмінно його родина, його міцний тил. Дружина Марія Андріївна, з якою пройшов довгим життям, сини, що теж пішли шляхом батька – Юрій, полковник юридичної служби, Сергій – інженер-майор і відрада:чотири онуки й два правнуки. Вони – його щастя, велика дружня родина, найвища винагорода солдата Перемоги.
Прес-служба міського голови.

привітання – ветерану. Зображення 2

привітання – ветерану. Зображення 3 

привітання – ветерану. Зображення 4