Прихисток від холоду: у місті функціонують пункти обігріву

прихисток від холоду: у місті функціонують пункти обігріву. Зображення 1 

Цьогорічна зима розпочалася вже майже класично для нашого регіону: сніг та пониження температури змінилися на дощ і потепління. Такі кліматичні перепади стають для всіх справжнім випробуванням. Для безхатьків - періодом виживання. Аби допомогти людям, що з різних причин опинилися у складних життєвих обставинах, у Покрові функціонують "теплі пункти".
Тут можна відігрітися, попити чай, отримати гарячу їжу, сховатися від негоди. Для осіб без певного місця проживання, це чи не єдиний шанс врятуватися від холоду та морозів. Прихистки розташовано по Київській, 9 та Центральній, 62.
За словами працівників пунктів, у морози до них заходять і літні самотні люди, кого негода застала на вулиці, але основний контингент, все ж, безхатченки. прихисток від холоду: у місті функціонують пункти обігріву. Зображення 2
У приміщенні стаціонарного пункту обліку бездомних осіб територіального центру, що знаходиться на Центральній, 62, для них створено всі умови – облаштовано кімнати для нічного перебування, санітарно-гігієнічні вузли, передбачено гаряче харчування, за необхідності, видають одяг. Заклад працює цілодобово, тут чергують кваліфіковані соціальні працівники.
- Це було дуже правильне та своєчасне рішення міської влади - відкрити такий пункт обліку, - говорить директор терцентру Наталія Даниленко. - Люди з різних причин опиняються на вулиці, ми допомагаємо не тільки перенести зиму, а й розпочати інше життя. Вдячні всім небайдужим, хто підтримує роботу цього соціального закладу, з розумінням ставиться до обездолених.прихисток від холоду: у місті функціонують пункти обігріву. Зображення 3
У центрі обліку не тільки ночують, тут безхатченкам надають різні види соціальних послуг – ведуть первинний облік бездомних, відновлюють особисті документи, відправляють на постійне місце проживання до соціальних гуртожитків.
- На початку грудня, у перші морози, ми відігріли самотню стареньку, що проживала у приватному секторі, у півзруйнованій хаті - розповідає соцпрацівник, - сьогодні оформили її до соціального гуртожитку під нагляд працівників терцентру.прихисток від холоду: у місті функціонують пункти обігріву. Зображення 4
Такі історії не поодинокі, завдяки небайдужості мешканців міста, що повідомляють про подібні випадки, вдається врятувати людське життя, допомогти адаптуватися бездомним у соціумі.
Прес-служба міського голови.