Прибираючи – заощаджувати: у Покрові пройшла екологічна акція

 

Понад 200 покровчан підтримали проект EcoAngel з охорони навколишнього середовища, довівши, що чисте місто – це турбота кожного. Варто лише зробити крок і не змінювати своїм принципам.

Суботнього ранку небайдужі містяни, озброївшись рукавичками та мішками, збирали сміття. Місцевість для акції обрали не випадково. Район вулиці Гоголя один з мальовничих куточків Гірника, на жаль, так не вважають ті, хто залишає тут непотріб.

Що в силах все виправити і навіть мати фінансову користь від прибирання, проголошує EcoAngel. Засновник проекту Яніка Мерило бере безпосередню участь у подібних акціях, не став винятком і Покров. Для нашого міста це не перший позитивний досвід, покровчани сказали «так» плогінгу,  колективним прибиранням, такі починання завжди підтримує міський голова. Цього разу Олександр Шаповал теж разом зі школярами, городянами прибирав місто.

Сміття не лише збирали, а й сортували. Лише за годину зібрали 758 кг скла, 97 кг пластика, 2 кг картону. Виручені кошти EcoAngel подвоює, в свою чергу остаточну суму Олександр Шаповал подвоїть ще раз. Як зазначив EcoAngel на своїй офіційній сторінці, це перший прецедент, коли міський голова особисто підтримує ініціативу.

Усі кошти передадуть школярам, котрі вирішать, на який проект їх витратити. Учні загальноосвітніх закладів, які взяли участь у суботній акції, сприйняли цю новину на «ура». Дорослі раділи разом з дітьми, наголошуючи, що подібні ініціативи вчать берегти природу й бережно ставитися до ресурсів, у тому числі, й сміття, яке можна інвестувати у нову важливу справу.

Акцію завершили спільним фото, усі без винятку отримали тематичні пряники. Ви приклад – «візьми та зроби», - запевнила Яніка Мерило, дякуючи покровчанам за згуртованість та неймовірно позитивну енергетику.

Прес-служба міського голови.