Пройшов Х ювілейний Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви»

пройшов х ювілейний міжнародний фестиваль пісні «чорнобильські мотиви». Зображення 1 

На державному рівні 30-річчя Чорнобильської катастрофи визнано роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Фестиваль, у якому взяла участь творча делегація Покрова, став можливістю за допомогою мистецтва показати нашу перемогу над страшною бідою, показати силу людського духу.


Протягом двох днів, 2-3 грудня, в місті Дніпро тривав Х ювілейний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви». Понад 250 учасників з різних куточків України та ближнього зарубіжжя говорили про найстрашнішу техногенну катастрофу 20-го століття. Члени журі - народні артисти України Валентина Степова та Анатолій Гнатюк, переймалися кожним виступом, які вражали глибиною подачі такої непростої теми.
Цього року на конкурс малюнку «Чорнобильська палітра» з Покрова було відібрано 6 дитячих робіт. Достойно виступили й наші самодіяльні артисти.
Дипломантами у номінації «Кращий декламатор» стали Катерина Сударєва та Альона Ковтун, Анастасія Бойко- Костіна у номінації «Кращий соліст –вокаліст». Роботами наших майстринь-вишивальниць - Діани Гончар, Аліни Клокової, Наталії Котигорох, милувалися численні учасники урочистостей.
- Фестиваль залишається потужним рухом пам’яті, - підкреслили члени міської делегації, рада громадської організації «Союз Чорнобиль Україна», - ця тема болить до сьогодні. Для Покрова вона священна. Важливо, що ми відчуваємо підтримку з боку міського голови Олександра Шаповала, завдяки якому стала можливою участь у творчому форумі, його особливе ставлення до людей, які пережили Чорнобильську трагедію – до нашої історії.
Прес-служба міського голови.

пройшов х ювілейний міжнародний фестиваль пісні «чорнобильські мотиви». Зображення 2