Провідні медики Дніпра провели консультації для 140 юних покровчан

Безкоштовний прийом дітей, які потребують лікування, став результатом спільних зусиль міського голови Олександра Шаповала, народного депутата Дениса Германа, його помічника, засновника Фонду «Майбутнє Нікопольщини» Руслана Олійника. У ході робочої поїздки нардеп провів виїзний прийом громадян, відвідав ряд соціальних об’єктів, зустрівся з лікарями та ветеранським активом.

Вчора виїзний прийом тривав у дитячій поліклініці. Фахівці обласної клінічної дитячої лікарні оглядали малечу та спілкувалися з батьками. Понад ста дітей за попереднім направленням педіатрів та сімейних лікарів прийшли до спеціалістів. За словами головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Олексія Леонтьєва, це було важливим, аби профільні фахівці змогли проконсультувати саме тих малюків, які вкрай потребують допомоги.

- Ми вдячні за таку можливість. Для нас це велика підтримка і допомога, адже не треба їхати до Дніпра. З маленькими дітьми це проблематично. А тут вдома можемо отримати рекомендації щодо лікування, - зазначають родини Дощенко, Мережко.

Як саме тривав прийом цікавилися і міський голова з нардепом, спілкуючись з фахівцями та батьками.

- Ми б дуже хотіли, аби маленьким покровчанам взагалі не потрібна була спеціалізована медична допомога, але, на превеликий жаль, реальність інша, - говорить Олександр Шаповал, - розуміючи, наскільки важливо отримати вчасно фахову консультацію, спільними зусиллями впровадили таку ініціативу.

Медична допомога дитячих профільних фахівців саме те питання, яке на часі для мешканців малих міст, переконаний Денис Герман. Воно не втрачає своєї актуальності, а, отже, незмінно у розряді пріоритетних.

- Про необхідність таких кроків ми предметно говорили з медиками Покрова та області. Є домовленість з головним лікарем обласної дитячої лікарні Олександром Хитриком. Виявлення хвороб на ранній стадії, своєчасне та правильне лікування здатні скоротити зростання захворюваності, для цього необхідна допомога вузькопрофільних спеціалістів, - підкреслив він, - цю надзвичайно важливу роботу ми проводимо спільно з міським головою Покрова і це не останній проект у даному напрямку.

Що це дуже вчасно й нагально, говорили і ветерани під час зустрічі з народним обранцем. Вони торкалися не лише теми медицини, ділилися баченням щодо подальшого розвитку Покрова. У відвертій дружній розмові обговорювали плани й перспективи. Нардеп окреслив напрямки, за якими вже триває робота у бюджетному комітеті ВР, розповідав про перші місяці напруженої діяльності.

У ході робочої поїздки побував на об’єктах, де на сьогодні призупинені роботи – будівництві садочка, у ліцеї, НВК№1.

Як зазначив Денис Герман, на сьогодні налагоджено конструктивну взаємодію з керівництвом міста, з міським головою визначили план першочергових проектів, за словами нардепа, він прикладе максимум зусиль, аби захистити їх на всіх рівнях.

Прес-служба міського голови.