Промишляють шахраї

промишляють шахраї. Зображення 1
Період, коли звичайні законослухняні громадяни поринають у передноворічну метушню і готові вірити в дива, дуже полюбляють шахраї.
Матеріальна допомога, вигідний обмін грошей, складання міфічних списків на будь-що , унікальна акція, оформлення додаткових пільг – чим тільки не заманюють у свої тенета любителі легкої наживи. Як свідчить статистика, у якості жертв аферисти частіше обирають людей, які більше за інших здатні довірятися і менше орієнтуються у реаліях сьогодення. Найбільш вразливими перед шахраями виявляються літні люди. Втішає, що такі «номери» проходять далеко не з усіма пенсіонерами нашого міста.

Прикладом того є Галина В., днями жінка не лише відмовилася спілкуватися з підозрілими жінками, котрі видавали себе за відповідальних працівників соцзахисту та цікавилися її посвідченням «дитина війни», а й зразу повідомила про це у міськвиконком.
Тож вкотре хочеться нагадати містянам, про обережність у спілкуванні з незнайомцями. Треба пам’ятати, що робота працівників соціальної сфери суворо регламентована. Без попереднього звернення самих громадян, вони по домівках не ходять. Якщо ж їхній візит узгоджений, то відбувається він протягом робочого часу, а фахівці мають при собі відповідні посвідчення.
У будь-якому випадку не варто соромитися просити пред’явити посвідчення. Справжнього фахівця таким проханням не образити, а фальшивого «благодійника» можна вивести «на чисту воду».
Переконатися, що людина, котра представляється соціальним працівником, прийшла до вас на законних підставах, можна, зателефонувавши до Управління праці та соціального захисту за номером – 4-11-00.
Якщо виникли підозри, повідомляйте зразу до міського відділу поліції за номером -4 -20 -02.
Слід пам’ятати, що втертися в довіру, аби досягти своєї шахрайської мети, можна не лише під виглядом соціального працівника. Аби не попасти в пастку аферистів, правоохоронці радять дотримуватися простих правил – не вступати в перемовини з незнайомими людьми та не впускати їх до своїх осель.
Прес-служба міського голови.