Професійно зростати та постійно навчатись

 

Педагоги, як ніхто, знають про важливість постійного розвитку та підвищення кваліфікації.

Незважаючи на те, що більшість вже мають чималий досвід, вони теж постійно вчаться, аби жити в ритмі з сучасними вимогами. Онлайн-освіта у різних проявах активно прижилася у нашому житті, тож навчатись у такому форматі вже стало буденним. Освітяни активно спілкуються онлайн з колегами, беручи участь у спільних заходах.

Минулого тижня керівники закладів дошкільної освіти взяли участь в онлайн-діалогах - «Розбудова системи забезпечення якості освіти в дошкільних закладах – вимога часу», «Розвиток позашкільної освіти в контексті сучасних освітніх тенденцій». Також фахівці сектору освіти взяли участь в онлайн-зустрічі щодо результатів вивчення питання дотримання Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів. Ці дистанційні заходи для освітян організувала Державна служба якості освіти у Дніпропетровській області.

8 лютого, в рамках відзначення Дня безпечного інтернету, педагоги Покрова активно долучились до Всеукраїнського флешмобу онлайн "Разом для найкращого Інтернету!".

Учасники виконували теоретичні завдання, перевірили на практиці надійні та безпечні інструменти для роботи в Інтернеті classroom.google.com та Google Jamboard із залученням великої кількості учасників. Цього дня в межах заходу було зареєстровано рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education. Разом було понад 41 000 учасників! Кожен учасник отримав цифровий бейдж та підготовлений онлайн - кейс для впровадження в освітній діяльності.

Педагогічні працівники та викладачі закладів культури постійно долучаються до проходження різноманітних тестів у дистанційному форматі. Так, нещодавно багато з них поповнили свою скарбничку знань електронними сертифікатами за успішне проходження базового курсу Безбар’єрної грамотності.

Прес-служба міського голови.