Професійне зростання та самовдосконалення педагогів дошкільної освіти

У Покрові триває реалізація проєкту “Покращення доступу до послуг дошкільної освіти в умовах надзвичайних ситуацій та раннього відновлення в Україні”.

На початку серпня 12 педагогів громади взяли участь в очному триденному тренінгу, що проходив у Кривому Розі. Освітяни навчались надавати психологічну підтримку та здійснювати психологічний супровід учасникам освітнього процесу в умовах війни.

Освітній марафон охопив 120 вихователів, практичних психологів, керівників закладів дошкільної освіти з Дніпропетровщини та Сумщини. Став результатом співпраці Міністерства освіти і науки України з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ в Україні), проєкт реалізує ВГО “Асоціація працівників дошкільної освіти).

Кожен день навчань виявився насиченим за змістом та цікавим за формою.

Модулі були присвячені різній тематиці. Педагоги опанували організаційно-методичний вектор психологічного супроводу та підтримки. Навчилися застосовувати психологічні інструменти та практику супроводу й підтримки дітей дошкільного віку. Від досвідчених тренерів також дізналися, як здійснювати психологічне консультування та просвіту педагогів і батьків в очному та дистанційному форматі.

Для освітян Покрова це були три незабутні дні професійного спілкування, наповнені душевною атмосферою, активною взаємодією. По завершенню - учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації щодо психологічного супроводу та підтримки учасників освітнього процесу в кризових умовах.

Прес-служба міського голови.