Професія – рятувати життя людей

 

Близько сорок років професійного стажу. Незмінно там, де необхідна допомога, поряд з мешканцями міста. 19 квітня шанований лікар Михайло Михайлович Лендел зустрічав свій ювілейний день народження. 

Слова щирих привітань від міського голови Олександра Шаповала з побажаннями здоров’я, щастя, мирного неба передала заступник міського голови Ганна Відяєва. Людині, яка присвятила своє життя благородній - медичній справі. 

Професійний шлях Михайла Лендела нерозривно пов'язаний з Центральною міською лікарнею, а людська доля з Покровом, що став рідним.

Він приїхав до степового міста лікарем-інтерном. Родом з Закарпаття, Мукачівського району, одразу закохався у безкрайні простори Придніпров’я. У родині Ленделів завжди з повагою й шаною ставилися до професії лікаря й вчителя, тож вибір Михайла Михайловича був не випадковим.

У 1980-му, після закінчення школи та успішно складених іспитів, він поповнив лави студентів лікувального факультету Запорізького медичного інституту. Там же зустрів і свою долю, Ірину Жоржівну, яка стала не просто дружиною, однодумцем та другом.

Вже у 1987 році, після проходження інтернатури,  Михайло Лендел розпочав роботу лікарем-терапевтом дільничного терапевтичного відділення поліклініки. Молодий фахівець  одразу завоював повагу й довіру людей. Завжди уважний, він був і залишається на своєму місці – лікарем, який відчував біль пацієнтів та йшов їм на допомогу. Весь час у професійному зростанні, поряд з колегами, які підтримували в усіх починаннях.

У 1994 році Михайло Михайлович очолив терапевтичне відділення лікарні, переймався не тільки умовами перебування пацієнтів, насамперед, організацією якісного лікувального процесу. Заради цього освоїв нові напрямки, серед яких «Ультразвукова діагностика». Лікар з вищою атестаційною категорією зі спеціальності «Терапія» та першою атестаційною категорією зі спеціальності «Ультразвукова діагностика», він ніколи не зупинявся на досягнутому, підвищуючи кваліфікацію та фаховий рівень. Але головним завжди був та є пацієнт, визначальним – порятунок людського життя.

Сьогодні, як і у далекому 1987-му, день Михайла Михайловича розписаний по хвилинах,  надає допомогу хворим  у консультативно-діагностичному відділенні та у відділенні екстреної(невідкладної) медичної допомоги. Підтримує, допомагає, вселяє віру й надію. Він – Лікар, обрав цей непростий шлях ще в юності і жодного разу не зійшов з нього, бо це його життя, його покликання.

Щиро вітаємо Михайла Михайловича Лендела з ювілейною датою, бажаємо йому здоров’я, здійснення всіх життєвих задумів – мирного українського неба.

Прес-служба міського голови.