Проєкт школярів Покрова увійшов до півфіналу міжнародної нагороди Young Eco-Hero Awards

Марія Грушецька, одинадцятикласниця ліцею №2, представила на міжнародному рівні проєкт команди «План.Дій» - «Дощолов. Вода з неба там, де треба» і стала півфіналісткою Міжнародної нагороди Young Eco-Hero Awards 2024 від організації Action For Nature.

Ця міжнародна премія щороку відзначає юних еко-активістів віком від 8 до 16 років, які втілили значимий для збереження довкілля проєкт.

З-поміж 258-ми заявок із 33-х країн Марія представляє Україну у півфіналі конкурсу.

Минулого тижня відбулась онлайн-зустріч школярки з американською волонтеркою Action For Nature, Кет Морган.

Ця історія починається з маленької шкільної команди, що працювала над власним унікальним проєктом під назвою "Дощолов". Їх ідея полягала у створенні пристрою, який збирав би дощову воду для використання у побуті та сільському господарстві.

Діти досліджували ефективні методи збирання води, розробляли прототипи і тестували їх на практиці. Вони вчились вирішувати складні інженерні завдання і співпрацювати гуртом.

Команда однодумців довела й продемонструвала, як "Дощолов" може допомагати у збереженні водних ресурсів та розвитку екологічних технологій. Це інженерне рішення з турботою про довкілля.

Втілювати у життя важливі ініціативи дітям допомагають вчитель і наставник Оксана Матюшенко, директор ліцею Лариса Мякотіна, а  також батьки.

Представлений проєкт шкільної команди Покрова на міжнародному рівні - це вже величезний успіх і підтвердження того, що праця і винахідливість справді можуть мати велике значення.

Вітання юним дослідникам та їх наставникам! Натхнення для подальших зусиль у галузі охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів.

Прес-служба міського голови.

Фото: ГО "Смарт освіта" та Оксани Матюшенко.