Пробне ЗНО-2022: реєстрація триває

 

Зареєструватися для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні покровчанам можна до 22 січня на сайті Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Участь у тестуванні — не обов'язкова, але допомагає краще підготуватися до ЗНО. До речі, його учасником може бути не лише школяр.

Як зазначають в Управлінні освіти, такий досвід допоможе ознайомитися з організаційними умовами проведення тестування (з порядком доступу до пункту тестування і робочого місця, особливостями роботи із бланками відповідей тощо), структурою та змістом тестових зошитів, а також з’ясувати рівень своїх навчальних досягнень і, як наслідок, уникнути зайвого хвилювання та зосередитися під час основної сесії саме на виконанні тестових завдань.

Перелік предметів пробного ЗНО відповідає переліку предметів основного ЗНО-2022.

Пробне тестування з української мови, української мови і літератури відбудеться 19 березня, з історії України, з математики (завдання рівня стандарту),  біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 26 березня.

Для пробного зовнішнього незалежного оцінювання кожен учасник може обрати два предмети. У день проведення пробного ЗНО кожен зареєстрований  може скласти тест з одного навчального предмета.

Тестові завдання пробного ЗНО укладаються Українським центром оцінювання якості освіти та відповідають програмам, характеристикам та структурі сертифікаційних робіт, що будуть надані під час основного ЗНО-2022.

Варто знати, що реєстрація на пробне ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Результати пробного ЗНО не буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію та не буде використано для участі в конкурсному відборі під час вступу до закладів вищої освіти.

Прес-служба міського голови.