Проблема суспільства, проблема, що торкається кожного

проблема суспільства, проблема, що торкається кожного. Зображення 1
Питання насильства в родині сьогодні набуло особливого значення. Тихий терор, прояви жорстокості до дітей та жінок – це дійсність, яка відбувається за закритими дверима помешкань. Як упередити це явище, виявити проблему на первинній стадії, про це і не тільки йшла мова під час засідання координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, яке пройшло днями під головуванням заступника міського голови Наталії Бондаренко.
У засіданні взяли участь профільні фахівці соціальних, медичних, правоохоронних установ та закладів. Детальному аналізу було піддано стан роботи у цьому напрямку, головна увага зосереджена на результатах, патронажі родин, які опинилися у групі ризику, потребують допомоги, як сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах.


Спільно з членами таких родин ішов пошук шляхів виходу з ситуацій, коли дитина стає заручником авторитарної поведінки батьків, малолітнім загрожує небезпека не лише морального, фізичного насильства. Кожен окремий випадок розглядався з педагогами, психологами, правоохоронцями й соціальними працівниками задля прийняття рішень - в інтересах дітей.
Під час засідання було розглянуто п’ять справ, у тому числі й щодо взяття родин під соціальний супровід. Наголошувалося на взаємодії всіх ланок, швидкому реагуванні на ситуації, що потребують втручання фахівців, задля попередження фактів насилля у родинах, допомоги тим, хто стикнувся з цією проблемою.
Прес-служба міського голови.