Про внесення змін до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів

 

Управління Державної казначейської служби України у м.Орджонікідзе Дніпропетровської області повідомляє, що 23 серпня 2016 набрав чинність наказ Міністерства фінансів України від 14/07/2016 року №617 “Про затвердження Змін до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів”, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 02.08.2016 за № 1068/29198.


Серед основних змін в Порядку - вдосконалення процесу казначейського обслуговування місцевих бюджетів в електронній формі. Основні положення з цього питання в главі 2.
Глава 6 Порядку містить чіткі вимоги до виконання та затвердження розпису місцевого бюджету. Також уточнено вимоги до розпорядників бюджетних коштів, що мають власну мережу, в частині надання документів, пов'язаних з внесенням змін до розпису.
В пункті 7.1 Порядку визначено порядок перерахування коштів обслуговуючим органом Казначейства. Так, відповідно до розпоряджень, наданих фінансовим управлінням протягом операційного дня, органи Казначейства перераховують кошти в день їх надходження. Розпорядження, які надійшли після операційного дня, виконуються наступного робочого дня.
Установам, які отримують субвенцію з державного бюджету, слід звернути увагу на оновлений додаток 25 “Інформація про надання та використання коштів”.