ПРО СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ЗА «КРУГЛИМ СТОЛОМ»

про соціальний захист за «круглим столом». Зображення 1

Нещодавно в управлінні праці та соціального захисту населення у форматі "круглого столу" відбувся відкритий діалог за участю тих, хто виконав свій громадянський обов’язок та знову повернувся до мирного життя. З учасниками АТО обговорювали питання правового та соціального захисту в рамках затверджених міським головою заходів до Всеукраїнського тижня права. 

Міська влада, усі суб’єкти соціальної роботи максимально сприяють військовослужбовцям та їх родинам не лише в отриманні передбачених державою пільг, а й забезпеченні додаткових соціальних гарантій на міському рівні. Зокрема про це йшла мова.
Так, у місті встановлена додаткова 50% знижка з оплати житлово-комунальних послуг у межах соціальних нормативів сім’ям загиблих учасників АТО, що в сукупності з державною субвенцією становить 100%. Також родини отримали по 2 тисячі грн. одноразової матеріальної допомоги з міського бюджету.
Рішеннями сесії, депутати підтримали ініціативу міського голови запровадити щомісячну виплату допомоги у розмірі 1тис. 600 грн. восьми особам членам сімей загиблих учасників АТО. А також щодо вручення з нагоди Дня захисника України кожному учаснику АТО по тисячі гривень.
При управлінні праці функціонує центр допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх родин. Де фахівці надають консультативну допомогу та сприяють в отриманні пільг та соціальних гарантій, у питаннях оздоровлення, реабілітації та адаптації, працевлаштування та професійної підготовки та інших.
Для учасників АТО передбачені безкоштовні путівки на санаторно-курортне лікування за їхнім вибором.
З метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, учасники АТО мають можливість пройти професійну адаптацію, отримати ваучери на навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації.
Надається правова, психологічна допомога. Протягом року послугами Бюро безоплатної правової допомоги скористалося майже півсотні колишніх військовослужбовців.
Проводиться робота з визначення індивідуальних потреб. Дані заносяться в картку соціально-побутових потреб демобілізованого учасника АТО.
Такі зустрічі теж допомагають з’ясувати потреби, озвучити проблемні моменти, знайти відповіді на актуальні питання та удосконалити шляхи взаємодії між суб’єктами соціальної роботи.
Тож за круглим столом панувала конструктивна доброзичлива атмосфера. Відкритість до співпраці та реальна допомога є запорукою, що ніхто з тих, хто потребує допомоги не залишиться без уваги.
Прес-служба міського голови.