Про пільгові перевезення і не тільки

про пільгові перевезення і не тільки. Зображення 1


Говорив з Покровцями міський голова Олександр Шаповал під час особистого прийому громадян, що відбувся у приміщенні міськвиконкому.
Людей турбували питання роботи комунальних служб, реструктуризації боргів за спожиті послуги, оформлення субсидій. Не оминули і зміни тарифів. Однією з найбільш обговорюваних на прийомі стала тема пільгових перевезень пасажирів у громадському транспорті.


Питання, що з початку 2016-го гальмувалося на вищому державному рівні і буквально зависло у повітрі, переросло у проблему. Зволікання державних мужів з визначенням правового механізму фінансування пільгових перевезень, спровокувало напруження. З початку цього року у дію вступив Закон України «Про внесення змін до законодавчих актів стосовно стабілізації фінансового становища держави та вдосконалення окремих положень соціальної політики». Його проектом планувалося передати органам місцевого самоуправління право надавати деякі види пільг, у тому числі й на проїзд. В останню мить ці зміни у законодавстві не прийняли – у держбюджеті фінансування не передбачили. У результаті, пільгові перевезення залишилися без фінансування. І в державному бюджеті коштів не передбачили, і місцевим органам право надавати пільги не передали.
Така ситуація спонукала деяких міських перевізників вже 1 лютого самовільно оголосити про відміну такої привілеї, ігноруючи попередженням міськвиконкому. Як наслідок, хвиля справедливого обурення людей, які прийшли до виконкому.
Міський голова детально роз’яснив ситуацію, що склалася, наголосив на тому, що пільгові перевезення і надалі задовольнятимуть потреби найбільш незахищених верств населення. Розглянуто можливість збереження маршрутів. Олександр Шаповал закликав людей терміново повідомляти про випадки порушень.
На сьогодні все також діє сім пільгових рейсів, якщо у роботі котрогось із них спостерігатимуться збої, слід телефонувати за номером: 4-34-63.
Ішли на прийом не лише з проблемами, а й пропозиціями. Однією з таких було розширити міську спілку людей з обмеженими фізичними можливостями з метою подальшої плідної співпраці, та, головне, їхнього спілкування, адаптації у соціумі .
Олександр Шаповал одразу, у присутності людей, давав відповідні розпорядження керівникам комунальних підприємств, служб виконкому з визначеними термінами виконання.
Прес-служба міського голови.

про пільгові перевезення і не тільки. Зображення 2