Про діяльність пункту обліку бездомних осіб територіального центру


Одним із важливих завдань державної влади та органів місцевого самоврядування є соціальна адаптація бездомних громадян та осіб, що звільнилися з місць позбавлення волі.
Для допомоги таким громадянам при територіальному центрі функціонує пункт обліку бездомних осіб, для ведення обліку та сприяння реєстрації бездомним особам, з метою забезпечення реалізації їх прав на реєстрацію місця перебування і на отримання соціальних послуг, передбаченим законодавством.


Соціальні послуги підопічним надаються відповідно до вимог Державних стандартів, а саме:
- представництво інтересів застосовується для організації надання соціальної послуги представництва інтересів сім’ям та/або особам, які перебувають у складних життєвих обставинах;
- соціальний супровід осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах застосовується для організації та здійснення соціального супроводу осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно подолати або мінімізувати негативний вплив цих обставин.
Реєстрація в пункті обліку бездомних осіб надає можливість цій категорії громадян відновити паспорт, отримати ідентифікаційний код, оформити пенсію, встановити групу інвалідності, оформити державну допомогу по інвалідності та отримати інші соціальні послуги.
Громадяни, які звертаються до пункту обліку бездомних обов’язково направляються на флюорографічне обстеження та за необхідності до медичних установ.
Наше завдання – вселити в людей надію та віру в добро.
Всі ми щиро вболіваємо за своїх підопічних і радіємо, коли бачимо, якою вдячністю світяться обличчя тих, кому ми допомагаємо подолати труднощі, що з різних обставин виникли в житті

Не будьте байдужими до оточуючих вас людей! Якщо поруч з вами знаходиться людина, яка потребує допомоги, зателефонуйте нам і ми допоможемо знайти вихід із складної ситуації.
Ми будемо дуже раді допомогти та підтримати Вас !
Наша адреса: вул. Героїв України, 13 (біля Дома биту) тел. 4-49-17; 4-43-29; 4-23-14.