Про безпеку пам’ятай

 про безпеку пам’ятай. Зображення 1

Весело й невимушено вчаться школярі Покрова грамотному ставленню до власної безпеки. Приміряти на себе відповідальну та нелегку професію рятувальника діти змогли під час акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти!" та міського етапу Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежників, які днями пройшли у Покрові.

Фестиваль, який щорічно проводить міський відділ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області спільно з управлінням освіти, завжди є святом, яке збирає у Будинку творчості кмітливих та активних підлітків.
Цьогоріч, за право представляти Покров у наступних етапах, шкільні команди змагалися під гаслом "Всім надзвичайним ситуаціям на землі скажемо-НІ!" .
Під час конкурсних завдань, учасники демонстрували не лише навички рятувальників та вміння орієнтуватися у різних надзвичайних ситуаціях, а й показували свої творчі та художні здібності, вокальну та хореографічну майстерність.
За результатами суддівського оцінювання перемогу здобула команда ДЮП загальноосвітнього ліцею "Рятувальники з Покрова". Друге місце завоювали юні пожежники загальноосвітньої школи №6 - "Палаючі серця", третє дісталося команді загальноосвітньої школи № 9 "Вартові безпеки".

 про безпеку пам’ятай. Зображення 2Громадська акція ""Запобігти. Врятувати. Допомогти!" десятого квітня зібрала на подвір’ї Будинку творчості не лише школярів, долучитися могли усі охочі.
Міські рятувальники знайомили присутніх з історією пожежно-рятувальної справи та вчили основам безпечної поведінки.
Для наглядності представили на показ новий пожежно-рятувальний автомобіль, який отримали на початку цього року. Діти з особливою цікавістю знайомилися з новітнім спецобладнанням та засобами рятування, які використовуються під час аварійно-рятувальних робіт. Також охоче брали участь у різноманітних розважальних заходах, де у доступній ігровій формі вогнеборці доносили про важливість рятувальної справи та безпечної поведінки.

 про безпеку пам’ятай. Зображення 3Найактивніших учасників конкурсу нагородили почесними грамотами.

 про безпеку пам’ятай. Зображення 4Емоцій святу додали яскраві виступи вихованців Будинку творчості.
І рятувальники, і педагоги одностайні — такі заходи є корисними і необхідними, тому значна увага в освітніх закладах приділяється розяснювальній та профілактичній роботі.
Прес-служба міського голови.

 про безпеку пам’ятай. Зображення 5