Президент України зустрівся з воїнами, які ведуть наступальні операції на Херсонщині

Під час робочої поїздки до Херсонської області Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо оперативної ситуації в регіоні та перебігу бойових дій на лівобережжі.

Глава держави заслухав доповіді командувача оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Одеса» Андрія Гнатова, командувача морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ Юрія Содоля та поспілкувався з командирами бригад морської піхоти й ТрО, які виконують бойові завдання на Херсонському напрямку.

Було обговорено оперативну ситуацію на лівому березі Херсонщини, перебіг бойових дій, подальші плани українських оборонців і їхні першочергові потреби. Зокрема, йшлося про додаткове забезпечення дронами та посилення фронтової ППО.

За особисту мужність, самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, Глава держави вручив військовослужбовцям відзнаки Президента України «Хрест бойових заслуг», а також ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та «За заслуги» ІІІ ступеня. З огляду на безпекову ситуацію Володимир Зеленський передав частину нагород командирам військових підрозділів для вручення за місцем служби.

- Дякую за службу, дякую за захист нашої держави, за всі ваші хвилини, дні, тижні та місяці, що ви воюєте й відстоюєте суверенітет України. Я бажаю вам перемоги, а вашим рідним і близьким – здоров’я, - зазначив Володимир Зеленський.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України.
Прес-служба міського голови.