Практики саморегуляції – у Покрові

практики саморегуляції – у покрові. Зображення 1
Принципам протистояння стресу навчав воїнів АТО, їхні родини, волонтерів, соціальних працівників та спеціалістів психологічної служби міста тренер-волонтер, кризовий психолог Родіон Григорян.


Методики Григоряна сьогодні вважають унікальними, він називає їх симбіозом різних систем, базуючи тренінги на вправах, які допомагають солдатам соціалізуватися, побороти синдром війни. Волонтер, який бачив війну з середини, навчає долати стресові ситуації і бути готовими до них.
Саме це є визначальним для наших воїнів, їхніх рідних та людей, котрі допомагають на шляху реабілітації. Тож дводенний тренінг був направлений як на колективну, так і індивідуальну роботу, пошук внутрішніх ресурсів, професійну підтримку.

практики саморегуляції – у покрові. Зображення 2
В цьому були зацікавлені учасники тренінгу і міський голова Олександр Шаповал, для якого дієва підтримка захисників є одним з головних аспектів.
Основною тезою тренінгу стало розуміння позитивної психології. Усвідомлення, що наш стан це те, що ми обираємо. Вміння відновлювати свої сили як емоційні, так і фізичні, знаходити наснагу до життя – про все це говорив Родіон Григорян.

практики саморегуляції – у покрові. Зображення 3
Психологи зазначали, що сама побудова тренінгу направлена на знання з практичної роботи, виведення з тяжких стресових станів, подолання наслідків непередбачуваних ситуацій. На цьому наголошували ветерани та їхні рідні, підкреслюючи, що розуміння самого принципу самоконтролю дозволяє скеровувати своє життя, бачити подальші перспективи.
Таке завдання ставив перед собою Родіон Григорян, про що говорив з учасниками тренінгу.
Дводенне навчання – не кінець системній роботі, яка впроваджується у Покрові з реабілітації воїнів АТО. Попереду реалізація важливих проектів з подальшої комплексної психологічної підтримки.
Прес-служба міського голови.