Повноваження державного архітектурно - будівельного контролю відтепер у міської громади

 повноваження державного архітектурно - будівельного контролю відтепер у міської громади. Зображення 1

Як уже повідомлялося, 1 червня голова ДАБІ Олексій Кудрявцев та міський голова Олександр Шаповал підписали акт приймання-передавання справ - Покров першим на Дніпропетровщині отримав нові повноваження держархбудконтролю, які дозволять міській владі взяти повну відповідальність за містобудівну ситуацію.


Покров увійшов до числа 19 міст, які одними з перших, в рамках децентралізації системи держархбудконтролю, виконали всі умови для створення власних інспекцій. Відповідно до реформування системи державного архітектурно-будівельного контролю, прийняли повноваження з загальнодержавного на місцевий рівень.
Значення цього кроку вже сьогодні визначається як прорив у галузі містобудування.
Як підкреслив міський голова Олександр Шаповал, передача повноважень на місця підвищує контроль над забудовою з боку громад, що дає можливість більш оперативно та ефективно реагувати на виклики у сфері будівництва.
Відтепер мешканці міста матимуть змогу оформляти дозвільні документи на будівельні роботи безпосередньо на своїй території, громаді надано повноваження від виділення землі до прийому об’єктів будівництва в експлуатацію. Що дасть можливість здійснювати моніторинг містобудівної діяльності, призведе до зменшення незаконних забудов, тим самим посилиться відповідальність місцевої влади. Як зазначили у відділі архітектури, рівень ефективності роботи нової інспекції визначатиметься швидкістю та якістю надання громадянам та підприємствам адміністративних послуг, зменшенням обсягів самочинного будівництва та посиленням контролю у сфері містобудівної діяльності.
Прес-служба міського голови.