Повір у себе

Учора Україна разом з усім світом відзначила Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є своєрідним нагадуванням про необхідність якомога частіше виявляти турботу та милосердя до людей з обмеженими можливостями. Усі онлайн заходи цього дня спрямовані на їхню підтримку та захист прав.

Покров традиційно долучається до вшанування людей і передусім дітей, які мають особливі потреби, а поряд з цим — велику силу волі, незламність духу та жагу до життя.

На базі інклюзивно-ресурсного центру провели захід для дітей та батьків “Зимовий калейдоскоп”. На присутніх чекала цікава, захоплююча подорож з танцями, піснями та іграми. Діти із задоволенням виконували пальчикові та дихальні вправи, музично-ритмічні ігри, мали можливість відчути себе дизайнерами та власноруч створити макети тварин з різного природного матеріалу. Разом з корекційними педагогами та батьками вони створили колективне панно, а після - було чаювання зі смаколиками.

Така невимушена зустріч дала можливість родинам відпочити, сприяла соціалізації дітей, наповнила серця любов’ю, подарувала емоції та заряд енергії.

З нагоди важливої дати у закладах освіти пройшов тиждень корекційної освіти.

Відзначилися дітки корекційного класу 9-ї школи, які підготували онлайн виставку своїх робіт, виконання яких розвиває дрібну моторику, знімає загальну напругу та коригує емоційний стан.

Здобувачі освіти ліцею №8 долучилися до флешмобу “Ми всі різні, але рівні”.

Будинок творчості дітей та юнацтва познайомив покровчан з персональною онлайн виставкою юного художника Дмитра Чаплинського. Для вихованця гуртка образотворчого мистецтва “Дивоцвіт” творчість — це щоденний подвиг, одна з небагатьох можливостей реалізувати себе, стати частиною суспільства.

З нагоди дня людей з інвалідністю дистанційні заходи пройшли в закладах культури. З дітьми говорили про толерантність та необмежені можливості на прикладі публічних людей, які попри особливі потреби, здійснили мрії та досягли успіхів у житті.

Знаковою датою 3 грудня є і для міського територіального центру, серед підопічних якого чимало людей з інвалідністю.

Напередодні там пройшли тематичні заходи, метою яких є привернення уваги до проблем, пов'язаних з інвалідністю. На жаль, через війну чимало українців втрачають своє здоров'я. Кількість людей з інвалідністю як серед цивільних, так і військових, збільшується.

Переймаючись буденними проблемами, варто замислюватися про долю людей з вадами здоров'я не лише у визначений день. Не забувати, що поруч живуть люди, які потребують додаткової уваги та турботи.

Прес-служба міського голови.