Понад 200 цьогорічних випускників ліцеїв громади готуються до проходження Національного мультипредметного тесту

Стало відомо, якою буде вступна кампанія - 2023.

Як і  минулого року, з огляду на безпекову ситуацію, звичне для українських абітурієнтів ЗНО замінять Національним мультипредметний тестом. Проте цьогоріч мультитест стане довшим, дещо складнішим, а прохідний бал вищим.

За інформацією управління освіти, як і торік, вступники  складатимуть тестування за спрощеною процедурою - три предмети в один день. Два предмети будуть обов'язковими (українська мова та математика) та один предмет за вибором:  іноземна мова, фізика, хімія, біологія, історія України.

Тест складатиметься на комп'ютерах у тимчасових екзаменаційних центрах, створених у населених пунктах України, так і за її межами.

Учаснику надаватиметься 180 хвилин на виконання усіх трьох предметних блоків та можливість самостійно розподіляти свій час .

Новацією також стане мінімальний прохідний бал, який дорівнює не менше 10% для кожного предмета, залежно від максимальної кількості балів, що буде запропоновано в тому чи іншому варіанті тесту.

Реєстрація проходитиме у квітні, у травні абітурієнти повинні будуть підтвердити свою участь та остаточно визначитися з місцем проходження тестування. Основна сесія НМТ запланована на червень.

Замість результатів цьогорічного тестування для вступу можна буде скористатися й результатами минулорічного НМТ, або ЗНО 2021 чи 2020 років.

Прес-служба міського голови.